Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića. U redu

Parfem je idealan poklon za sve prilike! Kako ga odabrati?

Parfem je idealan poklon za sve prilike! Kako ga odabrati?
Parfem je idealan poklon za sve prilike. Da, istina je! No, samo ako odaberete onog pravog!

Sada zamislite ovu situaciju. U shoppingu ste, na odjelu parfumerije i tražite savršeni poklon za svoju prijateljicu, sestru, bolju polovicu ili majku. Vrijeme ide tik-tak, a lijepe bočice parfema samo se nižu i nižu.

Budući da su same po sebi ove malene bočice privlačne, jasno vam je da će novi miris biti savršeni poklon. Uostalom, postoji velik izbor mirisa i oni nikada neće izaći iz mode kao što bi to mogla ona majica u boji breskve koju ste željeli kupiti.

Odlično razmišljanje! No, u praksi, izbor parfema može biti zaista težak posao. Baš poput onog kričavog zelenog šala kojeg ste za prošli Božić dobili od tetke Ankice - ne pristaje sve svima.

Kako bi vas poštedjeli stresa, glavobolja i mozganja hoće li ovaj miris biti potpuni promašaj kao onaj šal kojeg ste dobili od tetke Ankice, napravili smo maleni vodič koji će vam uvelike pomoći u izboru parfema.

Odabir parfema pravilo #1: Vaš odnos je važan

Odabir parfema pravila

Ako kupujete za člana obitelji ili za najboljeg prijatelja, vjerojatno ih znate prilično dobro. U tom slučaju možete odabrati neki odvažniji miris, primjeren za noćne izlaske.

No ako kupujete za nekog poznanika, opće je pravilo da izaberete lakši miris jer ćete tako imati najmanje izgleda da ćete potpuno pogriješiti s darom.

U slučaju da kupujete za bolju polovicu, odabir je zaista lak! Odaberite miris za kojeg bi voljeli da ga nosi.

Odabir parfema pravilo #2: Razmislite o njihovoj osobnosti

Prije shoppingiranja preporučujemo da razmislite o samoj osobnosti osobe kojoj kupujete parfem.

Ako se radi o osobi koja je prilično glasna, otvorena i voli biti zamijećena tada je vaš najbolji izbor odvažan miris koji će joj pristajati kao saliven, kako u radnom okruženju, tako i u večernjim izlascima.

S druge strane, ako se radi o stidljivoj i mirnoj osobi, krenite u potragu za lakšim mirisima.

Odabir parfema pravilo #3: Izaberite dio dana

Ono što pod time mislimo je da je važno znati kada će netko nositi parfem.

Tražite li dnevni, noćni ili svakodnevni miris? Ako se radi o dnevnom parfemu izaberite cvjetni miris, dok će teži i začinjen mirisi odlično pristajati noću.

Odabir parfema pravilo #4: Ukus u hrani i piću je važan

Odabir parfema - Ukus u hrani i piću je važan

Vjerovali ili ne, ukus u hrani i piću može vam uvelike pomoći kod odabira parfema.

Ako osoba kojoj kupujete dar voli popiti čašu crnog vina ili uživa u pikantnoj hrani, veliki su izgledi da će voljeti dublje mirise kao što su drveni ili orijentalni mirisi.

S druge strane, ako je draga vam osoba pravi sladokusac, sigurno će joj se svidjeti miris kao što je vanilija.

Odabir parfema pravilo #5: Razmislite o njihovom svakodnevnom stilu

Je li njihov stil ležeran i klasičan ili ipak plijeni pozornost? Voli li više traper ili kožu?

Što je stil odijevanja klasičniji, to su veći izgledi da će im se svidjeti svježiji i laganiji mirisi. S druge strane, dok netko voli statement modu tada će preferirati bogatije mirise poput drvenih.

Odabir parfema pravilo #6: Imajte na umu da vaše želje nisu bitne

Iako mislite da je proturječno zanemariti vlastite instinkte, pogotovo kada kupujete nešto elegantno kao što je miris, važno je zapamtiti da odabir parfema za prijatelja ili poznanika nije vezan za vaše preferencije.

Naime, tajna onih koji daruju lijepe darove je da u nijednom trenutku nisu mislili na sebe. Zato, nikako ne kupujte nekome parfem samo zato što se vama sviđa.

Budite otvorenog uma i razmišljajte o osobi kojoj taj parfem kupujete. Kako bi vam još više pomogli, napravili smo malu infografiku koja će vam dodatno olakšati shoppingiranje :)

Odabir parfema infografika

Što ako ipak kupite krivi parfem? Nije važno. Bitno je da ste se potrudili.

U svoju potragu za najboljim mirisom možete krenuti već sada! Na našim stranicama možete naći veliki izbor parfema, različitih mirisa i raznih dizajnera.

Dobro je da možete shoppingirati iz naslonjača pa se nećete nimalo umoriti :)